Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών

Το forum του ΣΜΕΔ
 
ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  
Κοινωνική Δικτύωση
Κοινωνική Δικτύωση reddit      

Επισημάνετε και μοιραστείτε την διεύθυνση του Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας

 

 Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων"

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
mel.smed
Επισκέπτης
Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων" Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων"   Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων" EmptyΚυρ 19 Σεπ 2010, 14:21

Μετά από συνάντηση του ΔΣ του ΣΜΕΔ με τον δικηγόρο του Συλλόγου, ενημερωθήκαμε ότι είναι ανάγκη να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για τη συλλογική διεκδίκηση των οφειλών από τα Ελληνικά Γράμματα προς εξωτερικούς συνεργάτες, μεταφραστές και επιμελητές-διορθωτές.

Η κατηγορηματική άποψη του δικηγόρου μας ήταν πως, όσο προχωρά η διαδικασία της εκκαθάρισης της επιχείρησης, τόσο θα λιγοστεύουν οι πιθανότητες να εξοφληθούν οι εξωτερικοί συνεργάτες, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που έχουν τυχόν δοθεί κατ' ιδίαν σε κάποιους από αυτούς.

Προς το παρόν, γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι 5 συνάδελφοι, μέλη του ΣΜΕΔ, καθώς και άλλοι 3 που ήρθαν σε επαφή με τον Σύλλογο, έχουν οφειλές αρκετών χιλιάδων από τα Ελληνικά Γράμματα. Ως ΔΣ, είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε διεκδίκηση αυτών των οφειλών, απευθείας από τη διεύθυνση του εκδοτικού οίκου και τον αρμόδιο οικονομικό διευθυντή του ΔΟΛ. Είναι επίσης σίγουρο ότι υπάρχουν και αρκετοί ακόμα συνάδελφοι στην ίδια κατάσταση, είτε εντός είτε εκτός Συλλόγου. Ο ΣΜΕΔ μπορεί να εκπροσωπήσει συνδικαλιστικά όλους αυτούς τους συναδέλφους, χωρίς να προϋποτίθεται φυσικά η εγγραφή τους στον Σύλλογο, ούτε απαραιτήτως η νομική εκπροσώπησή τους από τον δικηγόρο του Συλλόγου (την οποία ασφαλώς και μπορούμε να παράσχουμε σε όσες και όσους το επιθυμούν). Το ζήτημα επείγει (πρέπει να διευθετηθεί μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες), και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συλλογική αντιμετώπισή του είναι η μόνη ενδεδειγμένη, προκειμένου να μην εμπλακούν ατομικά οι συνάδελφοι σε χρονοβόρες δικαστικές διαμάχες με άγνωστη έκβαση.

Γι' αυτό, καλούμε όλους τους συναδέλφους στους οποίους οφείλονται χρήματα από τα Ελληνικά Γράμματα να μας το γνωστοποιήσουν επωνύμως και λεπτομερώς (ποσό, είδος δουλειάς, τίτλο βιβλίου, στοιχεία σύμβασης), είτε ηλεκτρονικά, είτε στη Γενική Συνέλευση του ΣΜΕΔ, την Κυριακή 3/10, στις 6 μ.μ., είτε στις εβδομαδιαίες συνεδριάσεις του ΔΣ (κάθε Τετάρτη 7 -9 μ.μ.). Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τους υπεύθυνους των Ελληνικών Γραμμάτων το συντομότερο δυνατό και αναλόγως θα κινηθούμε, όντας σε διαρκή συνεννόηση με τον δικηγόρο μας.

Παρακαλούμε επίσης να διαδώσετε αυτό το κάλεσμα σε όσους περισσότερους συναδέλφους μπορείτε: η υπόθεση μας αφορά όλους, μέλη και μη μέλη του ΣΜΕΔ.

Update 28/9: Σας ενημερώνουμε ότι έχει ετοιμαστεί ένα εξώδικο από συγγραφείς των "Ελληνικών Γραμμάτων" που αφορά την είσπραξη συγγραφικών και μεταφραστικών δικαιωμάτων για εκδοθέντες τίτλους, καθώς και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των συγγραφέων και μεταφραστών. Το εξώδικο αυτό μπορεί να το υπογράψει όποιος/όποια συνάδελφος έχει λαμβάνειν τέτοιου είδους δικαιώματα, ως την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, στο βιβλιοπωλείο των "Ελληνικών Γραμμάτων" (Τζαβέλλα & Ζωοδόχου Πηγής, Εξάρχεια), πρωινές και μεσημεριανές ώρες (μέχρι τις 4 μ.μ.).

Update 2, 28/9: Μετά από συνεννόηση με τον δικηγόρο μας, σήμερα Τρίτη επιδόθηκε από το ΔΣ του ΣΜΕΔ στη διοίκηση του ΔΟΛ επίσημη επιστολή με την οποία κοινοποιούμε τα ονόματα εννέα (9) συναδέλφων, μεταφραστών και επιμελητών-διορθωτών, στους οποίους οφείλονται αμιοβές ή/και μεταφραστικά δικαιώματα από τα "Ελληνικά Γράμματα", καθώς και τα αντίστοιχα ποσά. Στην επιστολή δηλώνεται η απόφαση του Συλλόγου μας να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ποσά και να προασπίσει τα πνευματικά δικαιώματα όλων των συναδέλφων με κάθε νόμιμο μέσο. Εκφράζεται επίσης η έντονη αποδοκιμασία του ΣΜΕΔ για απόπειρες αναδιαπραγμάτευσης με παλιούς συνεργάτες των "Ελληνικών Γραμμάτων", για λογαριασμό του ΔΟΛ πλέον, έναντι εξευτελιστικών αμοιβών. Για τις επόμενες ενέργειές μας, όσο και για κάθε εξέλιξη στην υπόθεση, θα συζητήσουμε στη Γενική Συνέλευση της Κυριακής 3/10.

Update, 2/10: Όπως ανακοινώθηκε στο ιστολόγιο των εργαζομένων στα "Ελληνικά Γράμματα", οι συγγραφείς που την προηγούμενη εβδομάδα απέστειλαν το εξώδικο για την υπεράσπιση των πνευματικών και συγγραφικών-μεταφραστικών τους δικαιωμάτων θα συναντηθούν ξανά την Τετάρτη 6/10 προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους και να αναθέσουν την υπόθεση σε δικηγόρο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία των "Ελληνικών Γραμμάτων", Εμ. Μπενάκη 59, Εξάρχεια, στις 3 μ.μ.

Update, 5/10: Τη Δευτέρα 11/10, στις 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (οδός Σόλωνος), θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων", από το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων, από συγγραφείς του εκδοτικού οίκου και από μέλη του Συλλόγου μας. Όσοι και όσες μπορείτε να παρευρεθείτε είστε φυσικά ευπρόσδεκτοι.

Update, 9/10: Απόφαση της ΓΣ του ΣΜΕΔ - Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών καλεί όλα τα μέλη του στην πορεία ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία (με αφορμή το κλείσιμο του εκδοτικού οίκου Ελληνικά Γράμματα), την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, στις 6:30 μ.μ. Συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, μπροστά από το πανό του ΣΜΕΔ.

Update, 11/10: Ενημέρωση από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, εδώ.

Update 2, 11/10: Δείτε ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων" από τους "Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα".

Update, 13/10: Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων" (12/10), εδώ.

Update 2, 13/10: ...Και μια φωτογραφία μας από τη χτεσινή πορεία, εδώ.

Update, 18/10: Οι "αφανείς" εξωτερικοί συνεργάτες (συνέντευξη στο tvxs).

Update 2, 18/10: Συναυλία ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, Τρίτη 12.10 στα Προπύλαια. Δείτε επίσης το σχετικό βίντεο.

Update, 4/11: Διαβάστε εδώ το κείμενο του εξωδίκου του ΣΜΕΔ κατά της "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Α.Ε."

Update, 5/11: Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στα "Ελληνικά Γράμματα" για τη λήξη των κινητοποιήσεών τους.

Update, 13/11: Κατεβάστε από εδώτην τελευταία ανακοίνωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων". Σημειώνουμε ότι όσο οι συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι, η υπόθεση για τον ΣΜΕΔ παραμένει ανοιχτή, σε νομικό όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Το παρόν "νήμα" θα διατηρηθεί ενεργό και θα ενημερώνεται για όλες τις νεότερες εξελίξεις.

Update, 22/11: Συναυλία για τις απολύσεις στον ΔΟΛ, αύριο Τρίτη 23/11 (ενημέρωση εδώ). Σημειώνουμε επίσης ότι εντός της εβδομάδας, ο ΣΜΕΔ θα έρθει σε επαφή με τους εκκαθαριστές των "Ελληνικών Γραμμάτων" για να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις μας για την εξόφληση των απλήρωτων συναδέλφων.

Το ΔΣ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 292
Ημερομηνία εγγραφής : 27/06/2009

Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων" Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων"   Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων" EmptyΠαρ 03 Δεκ 2010, 13:59

Update, 3/12: Μέλη του ΔΣ του Συλλόγου συναντήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας με την εκκαθαρίστρια των "Ελληνικών Γραμμάτων", η οποία δεσμεύτηκε ότι θα βεβαιώσει τις οφειλές προς τους συναδέλφους (στους οποίους προστέθηκε άλλος ένας - σύνολο 10 πλέον) και θα ενημερώσει σχετικά τον γενικό εκκαθαριστή, και μέλος του ΔΣ του ΔΟΛ, κ. Στ. Νέζη. Έκτοτε βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τη γραμματέα του κ. Νέζη προσπαθώντας να έρθουμε σε επαφή και με τον ίδιο. Όπως έχουμε δηλώσει στη γραμματέα του, ζητάμε (προφανώς) την εξόφληση των συναδέλφων ή τουλάχιστον να υπάρξει γραπτή βεβαίωση για τις οφειλές και γραπτή δέσμευση για την ημερομηνία καταβολής τους. Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει νέα ενημέρωση για την τελική απάντηση του κ. Νέζη. Το θέμα θα συζητηθεί και στη Γενική Συνέλευση του ΣΜΕΔ (Κυριακή 5/12, 6 μ.μ.), όπου θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις μας.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.smed.gr
ariadni
Αριθμός μηνυμάτων : 4
Ημερομηνία εγγραφής : 24/09/2010

Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων" Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων"   Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων" EmptyΣαβ 11 Δεκ 2010, 00:09

ΑΜΑ ΚΑΤΑΔΕΧΤΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΕΖΗΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΜΗΝ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΚΑΝΑΣ ΦΟΥΡΝΟΣ... ΣΕ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ (!) ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΛΛΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 30/9. ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΤΙ ΝΟΜΙΣΜΑ...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 292
Ημερομηνία εγγραφής : 27/06/2009

Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων" Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων"   Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων" EmptyΔευ 20 Δεκ 2010, 02:04

Update 19.12

Όπως έχει επανειλημμένως επισημάνει ο Σύλλογός μας, η υπόθεση των Ελληνικών Γραμμάτων παραμένει ανοιχτή, καθώς οι «εξωτερικοί συνεργάτες» του εκδοτικού οίκου, μεταφραστές-επιμελητές-διορθωτές, εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι από τον ΔΟΛ. Οι εκκαθαριστές και οι τέως διευθυντές της εταιρείας αρνούνται να παράσχουν οποιαδήποτε διαβεβαίωση στους συναδέλφους για την εξόφλησή τους, παρά τις συνεχείς κρούσεις, τα τηλεφωνήματα, τις επισκέψεις, τις επιστολές, τα κείμενα και τα εξώδικά μας.

Μέσα στη θύελλα των απολύσεων στα ΜΜΕ, στην οποία πρωτοστατεί ο ΔΟΛ, μερικοί απλήρωτοι "εξωτερικοί" φαντάζουν ίσως λεπτομέρεια. Πιστεύουμε όμως ακράδαντα ότι σήμερα οι διαχωρισμοί μεταξύ μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών (freelancers ή εργαζόμενων με «μπλοκάκι»), όπως και οι κλαδικοί διαχωρισμοί (μεταξύ δημοσιογράφων και διοικητικών ή συντακτών και άλλων ειδικοτήτων), ιδιαίτερα σε έναν αχανή και άκρως «διαπλεκόμενο» χώρο όπως αυτός του Τύπου, των εκδόσεων και των ΜΜΕ, είναι πιο επίπλαστοι παρά ποτέ.

Για τους λόγους αυτούς, διοργανώνουμε διαμαρτυρία στα γραφεία του ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου 80), την Τρίτη 21/12, στις 12 μ.μ. Η παρουσία εκεί όσων το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων είναι απαραίτητη. Γι' ακόμα μια φορά, ας τους δείξουμε ότι η αλληλεγγύη είναι και θα είναι το όπλο μας.

Το ΔΣ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.smed.gr
mel.smed
Επισκέπτης
Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων" Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων"   Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων" EmptyΤετ 22 Δεκ 2010, 12:43

Ενημέρωση από την παρέμβαση στον ΔΟΛ (21/12)

Περίπου δυο ώρες διήρκεσε η παρέμβαση του Συλλόγου στην έδρα του ΔΟΛ, στη Μιχαλακοπούλου. Απλώθηκε το τελευταίο πανό του ΣΜΕΔ έξω ακριβώς από την είσοδο του κτιρίου, και μοιράστηκαν πολλά αντίτυπα του τελευταίου κειμένου μας σε εργαζόμενους και στελέχη της επιχείρησης. Το κείμενο αναρτήθηκε επίσης στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, σε σημείο όπου συγκεντρώνονται εργαζόμενοι όλη τη μέρα (αυτοσχέδιο... καπνιστήριο).

Έγινε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία, από τη ρεσεψιόν του κτιρίου, με τη γραμματέα του Στ. Νέζη, η οποία επανέλαβε α) ότι οι συνάδελφοι θα πληρωθούν, "και αυτό είναι δέσμευση", αλλά β) ο κ. Νέζης δεν μπορεί να δεχτεί συνάντηση με τον Σύλλογο, ούτε γ) να δεσμευτεί γραπτώς για την εξόφληση των συναδέλφων. Τα ίδια πάνω-κάτω είχε ξαναπεί και η εκκαθαρίστρια της εταιρείας την προηγούμενη μέρα (20/12), σε συνάντηση που είχαν μαζί της μέλη του ΔΣ, στα νέα γραφεία των "Ελληνικών Γραμμάτων", στη Χρήστου Λαδά. Η επίσηση τοποθέτηση των υπευθύνων είναι ότι η εταιρεία προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα από την αγορά ώστε να αποκτήσει ρευστότητα και να αρχίσει να πληρώνει κατά προτεραιότητα τους "συνεργάτες".

Μετά την παρέμβαση στον ΔΟΛ, έγινε μοίρασμα και ανάρτηση κειμένων στο βιβλιοπωλείο των "Ελληνικών Γραμμάτων", στα Εξάρχεια (Τζαβέλλα και Ζ. Πηγής).

Συνεχίζουμε...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
nbd
Επισκέπτης
Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων" Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων"   Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων" EmptyΤρι 26 Ιουλ 2011, 14:40

Εδώ και αρκετή ώρα φορτώνουν βιβλία σε φορτηγό έξω από το βιβλιοπωλείο των Ελληνικών Γραμμάτων, Τζαβέλλα & Ζωοδόχου Πηγής, στα Εξάρχεια. Μιας και τα πετάνε σαν σακιά πατάτες, υποθέτω ότι τα πάνε για πολτοποίηση. Επίσης, φορτώνουν κούτες σε ΙΧ αυτοκίνητα παρκαρισμένα δίπλα. Αν ξέρει κανείς τι ακριβώς σηματοδοτεί το οικτρό αυτό θέαμα (π.χ. λήξη της εκκαθάρισης;...), ας ενημερώσει.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
mld
Επισκέπτης
Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων" Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων"   Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων" EmptyΠεμ 15 Σεπ 2011, 15:00

Να ενημερώσω ότι 4 συνάδελφοι, μεταφραστές και επιμελητές, που ανήκουν στους απλήρωτους "εξωτερικούς συνεργάτες" των ΕΓ, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας, τα οποία εκδικάστηκαν στις 30 Αυγούστου. Η απόφαση θα βγει τις επόμενες εβδομάδες.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Συνεχής ενημέρωση του ΣΜΕΔ για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων"
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Σύσκεψη για την υπόθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων"
» Ανοιχτή συνάντηση για την υπόθεση των εκδόσεων Περισκόπιο
» Ψήφισμα-Δελτίο Τύπου για την υπόθεση της απόλυσης του Γ. Παπαγιάννη
» Ενημέρωση από τη συνέντευξη Τύπου για τα "Ελληνικά Γράμματα" (Δευτέρα 11/10)
» Ενημέρωση-συζήτηση για τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ [Πέμπτη 28/11, 7 μ.μ.]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών :: Δημόσια Συζήτηση - Ανοιχτό Φόρουμ :: Εργασιακά Θέματα-
Μετάβαση σε: